Designlink

Designlink is met ingang van 2013 een platform voor hoogwaardige initiatieven die tot doel hebben de ‘designketen’ te professionaliseren. Dat kan gaan om opdrachtgeverschap en ondernemerschap, maar ook om kennis- en beleidsontwikkeling. Designlink werkt samen met (regionale) partners en profileert zich als Nederlands enige design-ketenorganisatie.
index4

Voorbeelden van deze initiatieven zijn:

[qd_list]
  • Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp (GIO): Nederlands enige erkenning van goed designvakmanschap ontleent haar bestaansrecht op haar beurt aan erkenning van zowel vraag als aanbod, al 27 jaar!
  •  Design ter Zake: Een serie ‘kijkjes in de keuken’ georganiseerd met DMN (Design Management Netwerk) bij bedrijven die hun ervaringen willen delen met professionals.
  • Designing Demand:  Programma om enerzijds met behulp van design de concurrentiekracht van het MKB te vergroten en anderzijds de management- en ondernemersvaardigheden van designers te verbeteren.
  • Turkije Design: Driejarig programma met een consortium van acht designbedrijven een nieuwe propositie te ontwikkelen voor de Turkse markt.
[/qd_list]

Designlink is direct en indirect betrokken bij een groot aantal andere initiatieven op het gebied van design en de creatieve industrie in Nederland.

Designlink is in 2001 ontstaan uit een fusie tussen de Stichting Goed Industrieel Ontwerp en Stichting ioN.
Designlink is een virtuele organisatie en beschikt over een bescheiden back-office.

Advertisement

De onafhankelijke Stichting Designlink staat voor een professionele designketen. Het lidmaatschap van Designlink is in de meeste gevallen gratis. Netwerkleden worden actief geïnformeerd over projecten, profiteren van kennis, maken deel uit van een uniek netwerk van designprofessionals en genieten korting op de activiteiten.